• ژوبین شهیدی
  • ۲۱ اردیبهشت, ۱۳۹۹
  • اخبار

اخیرا از دانشجویان خارجی نظرسنجی به عمل آمده و آنها گفته اند که کرونا خللی در عزمشان برای تحصیل در دانشگاه های کانادا ایجاد نخواهد کرد. در عین حال، بسیاری کلاس های حضوری را به کلاس های آنلاین ترجیح می دهند. از ۶۹۰۰ دانشجوی خارجی که در این نظرسنجی شرکت به عمل آورده اند حدود ۶۹ درصد گفته اند که قصد دارند طبق برنامه درس خود را شروع کنند. تنها ۵ درصد گفته اند که دیگر تمایلی به ادامه تحصیل در خارج ندارند. اکثر شرکت کنندگان در این نظرسنجی از کشورهای هند، چین، بنگلادش و بسیاری از کشورهای آسیایی دیگر بوده اند. مقصد تحصیلی این افراد استرالیا، کانادا، بریتانیا، ایالات متحده و نیو زیلند بوده است.

اکثر این افراد گفته اند که ترجیح می دهند کلاس های خود را حضوری و به طور عادی تجربه کنند آن هم بیشتر به این خاطر که شرکت در کلاس های آنلاین حال و هوای خارج و بین المللی بودن که امید به تجربه آن داشته اند را ندارد. نیمی از این افراد گفته اند که مایل هستند درس خود را تا ۱۲ ماه یا کمتر به تعویق بیندازند.

۳۱ درصد پاسخ دهندگان گفته اند که مایل هستند درس خود آنلاین شروع کنند و بعدا در کلاس های حضوری شرکت کنند اما تا کنون ترجیح اکثریت این بوده که تحصیل در خارج را تا ژانویه ۲۰۲۱ به تعویق بیندازند تا بتوانند در کلاس های حضوری در خود کانادا شرکت کنند.

از شرکت کنندگان خواسته شده  بود که به مقاصد تحصیلی مزبور از ۱۰ نمره بدهند؛ با اینکه استرالیا و کانادا هر دو مقصد محبوب اکثریت دانشجویان خارجی بود اما کانادا به خاطر رفاه دانشجویان خارجی و ثبات اقتصادی امتیاز برتر را کسب کرد. کانادا همچنین به خاطر نداشتن محدودیت زیاد بر سر راه مسافران امتیاز بالایی دریافت کرده است.

دانشگاه های کانادا چه زمانی بازگشایی می شوند؟

استان ها و مناطق کانادا محدودیت های اعمال شده برای مقابله با کرونا را کم کم بر می دارند و برخی از دانشگاه ها هم در حال باز شدن هستند. برای نمونه دانشگاه مک گیل در مونترال کبک اولین مرحله از کلاس های حضوری خود را از تاریخ ۱۱ ماه می آغاز خواهد کرد و بدین ترتیب برخی از محققان داخل پردیس به سر کار باز خواهند گشت. محققان می بایست از دستور العمل های دانشگاه تبعیت کنند؛ این دستور العمل ها مربوط به پروتکل های ایمنی است. آنها باید در صورت تصمیمات آتی دانشگاه یا دولت مجددا در خانه بمانند.

دانشگاه کبک در مونترال –  Université du Québec à Montréal – نیز از محققان خواسته به سر کار برگردند. این دانشگاه مشخصا بیان نکرده که کدام محققان می توانند به سر کار بازگردند اما محققانی که حضور فیزیکی شان نیاز است به دانشگاه باز می گردند و برای باقی افراد در خانه ماندن همچنان ارجحیت دارد.

دانشگاه پرینس ادوارد آیلند نیز به محققان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان از تاریخ ۲۵ ماه می اجازه بازگشتن به سر کار و تحصیل خواهد داد. همچنین برخی از کارکنان کلیدی و تیم مدیریت می بایست در پردیس دانشگاه حاضر شوند در عین حال در صورت نیاز به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کار در منزل ترغیب می شوند. فاز دوم بازگشایی دانشگاه جزیره پرنس ادوارد ۱۵ ژوئن و بعد از ارزیابی عملکرد فاز اول کلید خواهد خورد و تعداد بیشتری از افراد در داخل دانشگاه می توانند حاضر شوند. فاز سوم اما از تاریخ اول آگوست اجرا خواهد شد که همه برای ترم تحصیلی پاییز آماده شوند.

کرونا و کمک کانادا به دانشجویان خارجی

کانادا از بسیاری جهات هوای دانشجویان خارجی را دارد؛ دانشجویان خارجی در فصلی که کلاس دارند نمی توانند بیش از ۲۰ ساعت در هفته کار کنند اما در این روزهای کرونایی کانادا اجازه داده است که البته در برخی مشاغل معین مرتبط با سلامت و ایمنی بین ۲۰ تا ۴۰ ساعت در هفته کار کنند. کانادا همچنین از طریق  Canada Emergency Response Benefit ماهانه تا سقف ۲۰۰۰ دلار به افراد معین منجمله دانشجویان کانادایی (داخلی) پرداخت می کند حال آنکه دانشجویان خارجی مشمول این کمک نشده اند. اخیرا رئیس دانشگاه کیپ برتن در سیدنی نوا اسکوشیا از دولت خواسته که دانشجویان خارجی را هم مشمول این مبلغ ماهانه کند. وی بیان کرده است که “دانشجویان خارجی تاثیر به سزایی بر استان کوچک ما دارند”.  گفتنی است بنا به اعلام انجمن دانشگاه های اتلانتیک در ماه اکتوبر ۲۰۱۹ استان نوا اسکوشیای کانادا از ۱۱۸۱۷ دانشجوی خارجی پذیرایی کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *